Yaklaşık 600 bin kamu işçisini kapsayan Toplu İş Sözleşmeleri Kamu Çerçeve Anlaşma Protokolü sürecinde TÜHİS tarafından sunulan düşük teklifler Kamu Koordinasyon Kurulunca “kabul edilemez” olarak nitelendirilmiş ve sunulan bu tekliflere karşı Konfederasyonumuz eylem kararları almıştır.
Alınan kararlar, eylem takvimine dönüştürülerek uygulamaya koyulmuştur.
Eylem takvimi kapsamında; 14 Temmuz 2025 Pazartesi günü, üye sendikalarımızın örgütlü olduğu tüm kamu iş yerlerinde işçiler; “mesai bitimi işyerlerini terk etmeyerek sabaha kadar işyerlerinde kalma” eylemi gerçekleştirmiştir.
Gerçekleştirilen eylemlere destek vermek amacıyla Genel Başkan Ergün ATALAY, Genel Başkan Yardımcısı Ramazan AĞAR ve beraberindeki heyet önce TCDD Taşımacılık A.Ş. Ankara Demiryolu Fabrikasına, daha sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına giderek işçilerle buluştu. Burada İşçilerin taleplerini dinleyen ATALAY ve beraberindeki heyet işçilerle birlikte bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
Genel Başkan Ergün ATALAY’ın açıklamasını aşağıdaki videomuzdan izleyebilirsiniz.